Töltött sült alma (diétás)

Hozzávalók:

annyi alma, ahány személyre készül
zabpehely
olajos magok (pl. dió, mogyoró, mandula, kesudió, stb.)
aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, szilva, cseresznye stb.)
méz
+ egy kevés margarin a tepsi megkenéséhez

Az almák közepét kivájom (én a Tupperware almavájó eszközét szoktam használni)

Összekeverem a tölteléket: a magokat, az aszalt gyümölcsöket, a zabpelyhet és a mézet. A cél, hogy a méz járja át az egészet, ezért alaposan összekeverem. (Nincs állandó mennyiség: mindenből tetszőleges mennyiséget teszek, körülbelül szemre szoktam annyit, hogy az egész keverék elég legyen annyi almába, amit használunk. 1-2 evőkanálnál több zabpelyhet én nem szoktam tenni 4 almához, inkább a többiből legyen sok, mert úgy az igazi)
Megtöltöm az almákat (én púposra szoktam halmozni, mert ami oda kerül az finom ropogósra megsül)

Ilyen helyes kis szottyadt almáink lesznek. Tálaláshoz az almát kiteszem egy kistányérra és csorgatok rá egy kevés mézet. (Körülbelül 180 fokon sütöm fél órát, de nézni kell, ha az alma megpuhult a töltelék megpirult, akkor kész. Ha sokáig sütjük az almák szétrepednek)
Szerintem nagyon jó kis desszert vagy akár vacsora lehet belőle. Akkor szoktam készíteni, amikor diétázom, mert sok értékes anyag van benne (főleg a magokban és a mézben), kevés kalória és finom. Ja és nem mellesleg igen egyszerű.

CONVERSATION

2 comments:

Kinga Ovari said...

dejól néz ki úristen *.* lehet majd karira sütök én, mert mindig mama főz, most meg tudnám őket lepni vele :)
mellesleg tetszik a blogod, mi lenne ha követnénk egymást? :) én már bekövettelek szal ha gondolod nézz be és kövess ha teccik az oldalam :)
http://seleniavonarthur.blogspot.com/

Thündérke said...

tuti finom :$ olyan jól néz ki:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...