Cosmo paletta-teszt

A héten jelent meg a decemberi Cosmopolitan, amit meg lehet vásárolni egy 18 színű szemhéjpúder palettával, összesen 895,- Ft-ért. Hát én meg is vettem és gondoltam, leírom a véleményemet a palettáról, bár egyenlőre a tesztelés szintjén, mivel még nem viseltem sminkben a színeket. 
Az összkép nem rossz, nekem kicsit sok a rózsaszín, mert ezeket nem szoktam szemre használni, csak nagyon ritkán, akkor is inkább a szaténos, selymes árnyalatokat, nem ezeket az élénkebbeket. Nem baj, ha hozzáférek egy ecsettel, lehet kipróbálom pirosítóként őket, mert úgysincs ennyire pinkes pirosítom, a színük úgysem annyira erős.  

 A csomagolás egyszerű, nem a legjobb minőség, egyszerű fekete, átlátszó tetejű dobozka, amiben 3*6 szín található. Jár hozzá egy kétvégű applikátor, amit én már jól összemaszatoltam, mert ujjal kicsit nehéz a színekhez férni.
Annak ellenére, hogy a decemberi számhoz jár a paletta, nem karácsonyi a beütése, egyszerű, átlagos színek  inkább tavaszias, mint ünnepi. Talán még a felső sor az, amit az ünnepekre használnék, a többi nem igazán. A Cosmo helyében bedobtam volna egy szuper arany, ezüst, csillogó-villogó ünnepi palettát, a klasszikus színekkel  esetleg egy szemhéjpúder-rúzs kombinációt, már csak a hangulata miatt is. Vagy legalább egy ünnepi dizájnt a csomagolásra.

Nem bírtam ki, hogy ne másszak bele


Ezen a képen a felső sor 3. színét láthatjátok, elsőként alap nélkül, magában, utána alapozó fölött, aztán házi készítésű primerrel és végül az Artdeco szemhéjalapjával. Látszik, hogy már az alapozó is mennyit dob rajta, rendes alappal pedig már egészen jó. Igaz, a színek nem egy áthúzással készültek, az túl szép is lett volna ennyi pénzért. Viszont egészen jól fel lehet építeni.


 Itt a felső és a középső sor látszik, szintén több áthúzással készült mindegyik szín, alattuk a házi primerem van, ezért jobban látszanak a színek, de be kell vallani, hogy a pigmentáltság nem a legjobb. Viszont alappal, többször felkenve azért használható.
Ebből a két sorból nekem egyértelműen a felső a kedvenc, onnan is az 1., 3. és az utolsó árnyalat. Az utolsó előtti a leggyengébb láncszem, de legfeljebb highlighternek jó lesz.
A rózsaszín színsorral nem igazán tudok mit kezdeni a szememre legfeljebb a halványabbakat kenném. De azért adok neki esélyt majd.
Itt látható felül az utolsó sor a palettának, ami egészen jó, nekem a két lila és a sötétebb zöld tetszik, de ezek elég jó, erősebb színek. Az alsó sorban a három leghalványabb szint próbáltam összehasonlítani, ugyanis bal oldalon van a saját primer és jobb oldalon az Artdeco alapja. Az Artdeco csillogósabb, nem annyira látványosan erősíti fel a saját alaphoz képest a színeket, de kicsit más lesz tőle, selymesebb, kevésbé matt.
Összességében egy erős közepest adok a palettának, nem is vártam jobbat. Kíváncsi leszek, szemen hogy fognak mutatni. Mindenképp ajánlom az applikátoros felvitelt, mert a gyengébb pigmentáltságú szemfestékeknél az ecset nem a legcélravezetőbb segédeszköz.

CONVERSATION

1 comments:

Flory said...

Én sima alapozóval swatcholtam, de szemhéjalapozóval sokkal jobb, ahogy elnézem. Majd úgy is kipróbálom, nem is értem, miért nem azt kentem magamra alapként. Köszi a tanácsot!

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...