Artdeco szemhéjalap

Bevallom, régebben nem használtam szemhéjalapozót, sőt nem igazán értettem, hogy minek kell az. Lényegében teljesen fölöslegesnek ítéltem, és mivel nem használtam soha, nem tudtam, hogy hiányzik. Megvoltam nélküle. Aztán a kontaktlencsés, szemdörzsölős napoknak és a bloggerináknak és Youtube-guruknak köszönhetően felkeltette a dolog az érdeklődésemet, gondoltam, azért egyszer kipróbálom, tudjam, miért is van annyira oda mindenki. Thündérkénél olvastam, hogy az Artdeco alapja mennyire jó, még pár helyen utánaolvastam és mindenhol csupa jót írtak róla, úgyhogy a Müllerben akciós (kb. 1700 Ft-ért) megvettem. Kb. november eleje óta használom, majdnem minden sminkeléskor. Buliba, nagyobb eseményekre elengedhetetlen!

Utánanéztem, hogy van illatanyagmentes és illatos verzió is (ami a legtöbb használ szerint szó szerint büdös). Mivel az illatanyagmentes volt akciós és az illatáról amúgy is rosszakat mondtak, így ezt vettem meg.
Szép, bézs színű dobozkában van a fekete műanyag tégely. Meglepően és ijesztően kicsinek találtam, bár számítottam rá, mert mindenhol írjak róla, hogy nem valami nagy. Mennyiségre 5 ml. Viszont tényleg nagyon kevés kell belőle. Én a gyűrűs ujjamat szoktam éppen csak beledugni (nem nyomkodom, nem kenegetem, csak hozzáérintem) és egy szemre ennyit viszek fel. Bőven elég. Azért, ha buliba megyek, akkor azért picit többet és nagyobb területre viszek fel.

A tégely tele van töltve, bár azt nem tudom, hogy az aljáig tart-e vagy meg van emelve. Majd kiderül, hogy elfogy. Kellemes, krémes állaga van. Kicsit fura, még hasonlóval nem találkoztam. Kicsit fényes, de ez a szemhéjon nem igazán vehető észre.

Első körben két ceruza állagú szemfestékkel és két folyékonnyal teszteltem. A fehér és a rózsaszín a ceruza, a barna és a türkiz pedig krémes illetve folyékony.
Bal oldal: alap nélkül, jobb oldal: házi primerrel

Bal oldalon: alapozóval, jobb oldalon Artdeco alappal

Őszintén szólva én nem sok különbséget látok. Szerintem ezeknél nem sokat dob az alap, jól tapadnak anélkül is.Valószínűleg csak a tartósság tekintetében ad pluszt. Illetve ami különbség látszik talán a képeken, az a fény miatt van, mert nem tudtam úgy fotózni, hogy mindegyikre pont ugyanúgy essen a fény, emiatt tűnik talán halványabbnak. A türkiz AVON-os SuperSchock szemfesték pedig nekem nagyon nehezen kezelhető, látjátok is, hogy az egész tök egyenetlen. Ezen az alap se nagyon tudott segíteni.

Ez pedig egy AVON-os négyes szemhéjpúder:
Bal oldal: alap nélkül, 2. házi primerrel, 3. alapozóval, 4. Artdeco alapozó

Bal: alap nélkül, jobb oldal: házi primerrel

Bal oldalon: alapozóval, jobb oldalon: Artdecoval

Látszik a képeken, hogy alap nélkül nagyon gyengék a színek. A saját készítésű primerrel és az Artdecoval a legszebbek. Az alapozó végzett a harmadik helyen. De már az is nagyon sokat dob az alap nélküli állapothoz képest.

Elkenve

Mosás után- az Artdeco kicsit még látszik

Összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, bár más alapokhoz nem tudom hasonlítani. A színeket nagyon szépen felerősíti, de e mellett nagyon tartóssá is teszi a sminket. Ez pedig a házi primerről és a sima alapozóról kevésbé mondható el. Azok is jók, ha valaki nem akar pénzt áldozni alapra vagy nem olyan fontos neki, hogy tényleg hosszan tartó, ugyanolyan intenzív legyen a sminkje, mert sokat dob az is a festéken, de engem ez az alap gyözőtt meg a legjobban. Ha elfogy tuti, hogy újravásárolom. 

Tartósság: 5/5
Pigmentáltság (a felvitt szemfestékre nézve): 5/5
Ár: megfizethető
Csomagolás: 5/5
Használat: 5/5
Összesen: 5/5


CONVERSATION

8 comments:

Makeupcakes said...

Én is ezt használom, szeretem!

Panni said...

Én is ezt használom, de én a MOL kutakon lévő akció keretein belül vettem, és nagyon szeretem! :)

Thündérke said...

Annyira szép ez a bézs színű dobozka, bezzeg az enyémnek fekete volt , gondolom mert illatos :( és tök jól jártál, hogy ennyi pénzért meg tudtad venni :) nekem fél évig elég szokott lenni , úgy hogy szinte mindennap sminkelek :D Örülök, hogy megvetted, és hogy tetszik:)

Aniko said...

Őőőőő nem tudom, hogy csak én vagyok-e ezzel így, de én nem vélek felfedezni nagy különbséget a házi alappal meg az artdecos mintákkal...
lehet igazad van és tartósságra lesz majd eltérés...én is kiakarom már régóta próbálni, de előtte elfogyasztom amim van jelenleg és utána ruházok be rá :D

Csipkelány said...

Nikó: Igen, a színben nincs különbség. Tartósságban szerintem teszek még pár próbát, hogy melyik hogy bírja.

Anonymous said...

A házi alap, az micsoda? :)Egyébként nekem az illatos változata van meg, elég jól bírja.:)

Csipkelány said...

Névtelen: A házi alap nálam alapozó és hidratáló krém összekeverése (én a klasszikus Niveát használtam, mert az elég sűrű), de hogy tényleg tartósabb legyen, lehet bele tenni rendes sminkalapot (arcra valót). De nekem ez akkor még nem volt, úgyhogy csak ezt a kettőt kevertem össze. :) De sok videót, leírást találsz (DIY eyeshadow base címen).

Anonymous said...

köszönöm szépen! :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...