Immuntuning - Morning sunrise

Az első tavaszi napsugarak megjelenésével egyre rövidülnek a szoknyák és egyre lengébbek a kabátok, ami sokunknál egy jó kis náthához vezethet, ha nem vigyázunk magunkra és nem erősítjük meg kellőképpen az immunrendszerünket. Szerencsére én az elmúlt fél évben egyáltalán nem voltam beteg, ami elsősorban a vitaminpótlásnak köszönhető. A Supradyn szedése mellett az újévben vásároltunk egy Russel Hobbs Desire gyümölcscentrifugát és szinte minden reggel megiszunk egy pohár frissen facsart gyümölcsitalt.

A lehetőségek száma szinte végtelen: minden lédús gyümölcsöt bele lehet tenni, egymással kombinálni vagy akár magában kipréselni. Persze gazdaságosabb az évszaknak megfelelőeket választani. Mi a répától kezdve, a narancson és almán át a cékláig már rengeteg variációt kipróbáltunk, az én kedvenc ízeim az ananász, a körte, a narancs és az alma. 

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány általam is kipróbált zöldséget, gyümölcsöt és azok szervezetre gyakorolt jótékony hatásait:

Alma - Sok benne a C-vitamin, segíti az emésztést, kíméli a beleket. Immunerősítő hatása van. Íze: édeskés.

Narancs - Sok C-vitamint tartalmaz, segít a vérnyomás csökkentésében, a székrekedés megelőzésében. Íze: édes-savanyú.

Körte - Segíti az emésztést, megnyugtatja a gyomrot, jó hatással van az ízületekre és az izmokra. Tisztítja a vért és B-vitamin tartalma miatt segít kisimítani az idegeket. Íze: édes, aromás.

Kivi - Sok benne a C-vitamin és az antioxidáns, segíti az elalvást, elősegíti a fogyást és a méregtelenítést. Csökkenti a vérnyomást, szebbé teszi a bőrt. Íze: savanykás.

Ananász - Immunerősítő, fogyasztó hatású, segít a ráncmegelőzésben. Segít csökkenteni a stresszt és az édesség utáni vágy leküzdésében is hasznos. Íze: édes.

Grépfrút - Rengeteg benne a C-vitamin, segíti a fogyást és a daganatos betegségek (különösen a mellrák) kialakulásának megelőzését. Íze: savanyú, keserű.

Sárgadinnye - Segíti az emésztést, a fogyást, szebbé teszi a bőrt. Sok benne az A-, B- és C-vitamin. Íze: édes.

Sárgarépa - Immunerősítő, javítja a látást, segít megelőzni a bélbetegségeket és a szív- és érrendszeri betegségeket. Jótékony hatással van a bőrre, elősegíti a barnulást. Íze: friss, kissé édes répaíz.

Cékla - Regenerálja az immunrendszert, tisztítja a vért, sok antioxidánst tartalmaz. Íze: zöldséges édes íz földes utóízzel.

Uborka - Immunerősítő, segíti a fogyást, csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, hidratálja a bőrt. Íze: friss.

Paradicsom - Fáradtság ellen kitűnő, sok benne a C-vitamin és az antioxidáns. Segít a rákos megbetegedések megelőzésében. A bőrre gyulladáscsökkentő hatása van.

Gyömbér - Segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a szexuális energiákat, erősíti az immunrendszert. Íze: csípős.

Ti szoktatok frissen préselt gyümölcslevet inni?
Mi a kedvencetek?

CONVERSATION

1 comments:

Kata - mosolyrecept.blogspot.hu said...

Imádom a frissen facsart gyümölcsleveket, és jöhet szinte bármiből. A munkahelyemre is beköltöztettünk már egy gépet, így a délutáni kávészünetben kávé helyett már gyümölcsleveket fogyasztunk a kolléganőkkel:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...