L'oreal Casting Créme Gloss

 Ez egy gyors kettő az egyben poszt az otthoni hajfestésről és az én kedvenc "festékemről" (ami csak végül is színező). 
Azt gondolom, hogy aki otthoni hajfestésre adja a fejét, annak jobb kétszer is meggondolni. Ennek több oka is van. Nagyon balul sülhet el és ritka esetekben komoly gondot (irritációt) is okozhat és a legrosszabb esetben teljesen tönkreteheti a hajunkat. Ez elsősorban a szőkítésre és a világosításra vonatkozik. A múltkor a fodrászom mondta, hogy tizenéves lányok járnak hozzá hajat vágatni, akik nem szeretnének a hajfestésért nála fizetni, ezért megvesznek valami olcsóbb festéket és otthon azzal próbálnak olyan hatást elérni, mint amilyen xy-nak van. Ő pont azt hangsúlyozta, hogy sok esetben -főleg, ha a fodrászunk jófej- elég lenne, ha csak megbeszélné vele a színárnyalatot, mert ő mégiscsak ért hozzá, otthon felkeni (vagy felkenik neki) és olcsón megússza, viszont kikéri előtte a fodrász véleményét. Mégsem tud annyira balul elsülni a dolog. 
Nálam ez a veszélye nem igazán áll fenn, mivel a hajam alapból is barna, ez inkább csak egy kis "frissítés" neki, kicsit feldobja. Ráadásul nem tartós hajfestéket, hanem színezőt használok (azt hiszem ez a típus ammóniamentes is, tehát nem roncsolja annyira a hajat).
Na a lényeg, hogy próbáljunk inkább sötétebb vagy hasonló színárnyalatot választani, mint amink van, akkor annyira nem üthet ki balul a dolog :) (Persze, aki már tapasztalt e téren, annak nem szóltam.)
Régebben próbáltam Palette meg hasonló dolgokat is, még tizenévesen, de nem voltam oda tőle. Aztán őszintén bevallom a L'oreal reklámok miatt próbáltam ki ezt a terméket és azóta nem is akarok mást. Nagyon szeretem, mert utána annyira puha, fényes és selymes lesz a hajam, hogy erről nem mondok le, még akkor sem, ha kicsit drágább, mint egy-két másik márka. (De egyébként ez a típustól is függ, azokból is vannak drágábbak)
Általában a Gesztenyekrém vagy Csokoládé árnyalatot használom, most viszont egyik sem volt, hát megvettem a Mézgesztenyét, ami igazából tök hasonló, nincsenek annyira nagy különbségek, egyik-mási kkicsit sötétebb, de végül is mind barna, mindegyikben van egy enyhe aranyos, vöröses csillogás, amit én nagyon szeretek.

 A festéket már én kenem fel magamnak, nem nagy ördöngösség és ami a nyakamon vagy a fülemen landol, az is gyorsan és könnyen lejön egy nedves kendővel  (rögtön azután célszerű letörölni, ahogy jól bedolgoztuk a hajba a festéket és elkezdjük letölteni a megadott 20 percet).
Egyébként elég hosszú a hajam, de nekem simán elég egy festék is rá. Sőt mostanában már alig tudok mit kezdeni a végén maradó festékekkel, de persze mindet ráteszem. Bőven elég. Más termékek esetében azt hallottam, hogy hasonló hosszú hajúaknak akár 2 vagy 3 dobozzal is venni kell. 
 Hajápoló balzsam is jár hozzá. Ez teszi igazán puhává és selymessé a hajat.

 Most akkor várjunk 20 percet....


Előtte és utána

Sajnos ebben a fényben nem látszik olyan szépen a szín, de az talán igen, hogy puha és fényes lett.
Talán ezen a karácsonyi képen jobban látszik :)

CONVERSATION

2 comments:

Nóra said...

szerintem igenis látszik,nagyon szép :)

Thündérke said...

szép lett*-* tényleg látszódik, hogy fényessé teszi a hajadat,és friss hatású:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...