Cicasmink- The cat look

Ezúttal nem a hagyományos módon mutatom meg nektek ezt a farsangi sminkötletet. Ugyanis ma délután készítettem róla egy face chartot.

A face chart használatának több előnye is van és sokoldalúan használható, attól függően, hogy ki milyen célból készíti őket. Például egy profi sminkesnek célszerű, ha vannak mintái, amikor a kliens megkérdezi tőle, hogy milyen lesz a smink, akkor van valami alap, amit meg tud neki mutatni. Ezen kívül hasznos lehet különböző témák köré építeni a chartokat (nappali sminkek, bulizós sminkek, menyasszonyi sminkek, extrém sminkek stb.) és ezeket csoportosítva tárolni. 

Azoknak, akik nem sminkesként dolgoznak, de érdekli őket a sminkelés, szintén hasznos lehet. Célszerű egy-egy jó ötletet lerajzolni, amit aztán később elő lehet venni, inspirációnak. További előny, hogy jobban látszanak a formák, vonalak (például ennél a cicaszemnél jól látszik, hogy megy a szemsmink íve tovább folytatva az alsó szempillasor vonalát). Akkor is hasznos lehet, ha extrémebb, farsangi, báli sminket tervezünk és nem tudjuk, milyen lenne az összhatás, itt ki lehet kísérletezni.  Persze élőben, az arcon megint más, de ad egy sematikus elképzelést arról, hogy mit is szeretnénk.
A magam részéről hasznosnak találom és jó móka kifestegetni őket, amikor az embernek nincs kedve magát összekenni, mégis csinálna valamit.

Akkor most jöjjön a cicasmink

Az orránál a középső vonal függőlegesen már a face chart része volt, ezt nem tudtam onnan kivenni sajnos.

CONVERSATION

0 comments:

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...