Essence gel eyeliners

eEbben a bejegyzésben az összes árnyalatról, ami eddig kapható volt, szó lesz, ugyanis a feketét (Mindight in Paris-01) 1-2 hete vettem meg, Zsófi pedig akkor vette meg a barnát (London baby-02). Mivel a feketével nagyon meg voltam elégedve, ezért az akciós keretében töredék áron megvettem a lilát (Berlin rocks-03) és a zöldet (I love NY-04) is.

A csomagolása egyszerű, fekete műanyag kupak az átlátszó üveg tégelyen. Nagyon tetszik, hogy a tégely valódi üveg, van súlya, minőségi hatást kelt. A kupakja ráadásul a tus színében pompázik, ami praktikus, mert nem kell fordítgatni, hogy melyik szín van benne, hanem ránézéskor egyből tudjuk. A tégely egyébként nagyon jól záródik, nem túl nagy, könnyen hordozható.




 A mennyiség 3 ml, ami az AVON-os 12 ml-hez elég kevésnek tűnik, de amikor a két üveget egymás mellé állitottam, nem úgy tűnt, mintha kevesebb mennyiség lenne benne. Ez elég fura.




Az AVON-nal összehasonlítva a tégely nagyjából ugyanakkor, kicsit más az aljuk. Ugyanis az AVON-é sokkal kerekebb alul, az Essence inkább henger alakú. Más a festék elhelyezése is. Az AVON-os olyan, mintha teljesen üres lenne, mert feljebb helyezték a festéket, mint az Essence-nél.


 Bal: Essence, Jobb: AVON


Érdekes, hogy az Essence (jobb) elvileg 3 ml, az AVON (bal) pedig elvileg 12 ml. Na most akkor melyik a valódi, mert szerintem nem tűnik többnek az AVON-os mennyiség, sőt az elhelyezés miatt, mintha kevesebbnek látszana. Egyébként mindegy, árban hasonlóak (az AVON-osat 849-ért vettem, az Essencet 900,-ért)


 Essence-Mindight in Paris (01)


Fent bal: Essence Midnight in Paris (01), fent jobb: AVON- Blackened metal, alul: első réteg Essence Midnight in Paris, második réteg, AVON- Blackened metal

A Mindight in paris nagyon szép, sötét, igazi fekete szín. Pont olyan, amit egy fekete tustól elvárunk. Matt hatást eredményez, ami nekem nagyon tetszik. Mivel az AVON-oshoz már megvettem az ecsetet, nem szereztem be az Essence saját ecsetét, hanem az AVON-osat használom a felvitelhez. 
A tartóssággal és a pigmentáltsággal nincs gond. Az Essence tus vízálló, ezért csak úgy, egyszerűen nem tudjuk lemosni, célszerű sminklemosóval próbálkozni. 
Bár a bejegyzés célja nem az összehasonlítás volt, de azért látszik, hogy az AVON tus teljesen más szín, inkább ezüstös, grafit árnyalat, nehezen lehet összevetni az Essence ébenfeketéjével. Mind a kettő szép a maga kategóriájában. Az Essence jobban pigmentált, nem kell az ecsettel annyiszor végigmenni, míg az AVON-os esetében, ha tényleg szép eredményt akarunk, bizony építeni kell a szint. Cserébe viszont szép, csillogó vonalat kapunk. Használható az AVON-os az Essence tus fölé is, ekkor egy mélyebb, csillogó fekete árnyalatot kapunk. Szerintem így is szuper.



 Berlin rocks (03) és I love NY (04)


Ezt a kettőt az akció keretében vettem 299,-/db áron.



Itt az I love NY (04) árnyalat van a szememen a felső pillasorban, alul pedig nem ez, hanem a Collection 2000 Dazzle me! Enigma pigment.

Most következzen Zsófi véleménye és tesztje a 02- London Baby árnyalatról.





 A tus önmagában



A tus és smink az Essence Sun club palettával



Bal oldalon sminkkel, jobb oldalon önmagában látható

"Soha nem volt még barna színű tusom, és először használtam zselés tust is, úgyhogy 2 legyet ütöttem egy csapásra :) Sajnos nem tudtam teljesen érintetlen állapotút választani, mert mindegyikbe bele volt mászva, pedig két Rossmannban is voltam...hát igen, az emberi kíváncsiság... Szép csokoládébarna szín, de észre lehet venni egy kis lilás-rózsaszínes csillogást, ha úgy esik rá a fény. Lehet valakinek ez nem jön be, de nekem tetszik :) A hozzá való ecsettel nem volt semmi gond, ahhoz képest, hogy életemben először használtam ilyet, szerintem szép vonalakat tudtam húzni, bár azért még gyakorolni kell, mert bő 10 percig eltartott, mire mindkét szemem normálisan kihúztam. Sajnos nem úgy működik, mint egy sima tusnál, párszor át kellett mennem ugyanazon a részen, építeni kellett a színt (sima tussal kb. 10 másodperc alatt kész szokott lenni a tusvonalam). A lemosástól kicsit már előre féltem, mert én baba testápolós nedves vattával szoktam a sminket lemosni. és ezzel a módszerrel a kezemről nem olyan könnyen akart lejönni, konkrétan 2-3 percig folyamatosan, erősen dörzsöltem, mire lejött (jó piros is lett a bőröm),szóval asszem jobban járok, ha beruházok egy normális sminklemosó tejre vagy valami hasonlóra. Összességében meg vagyok elégedve, az ecsettel könnyen lehet dolgozni, a festék is könnyen fölvihető, nekem nem csomósodott vagy maszatolódott el szerencsére."

CONVERSATION

10 comments:

Panni said...

Én a zöldet szerettem volna nagyon megvenni, csak sajnos már ami volt, mindkettőbe belenyúltak! Nagyon sajnáltam.. :( Olyan szép!

Ivcsi said...

olyaaan szép tusvonalat tudsz húzni:( mi a technikád?:)

toppencs said...

Nekem a barna van meg az essence től, szeretem nagyon ! olyan szépen húzzátok a tusvonalakat le a kalappal :)))))

Csipkelány said...

Panni: Szerencsére a zöldbe nem nyúltak bele, viszont a lilát én is csak úgy tudtam megvenni. Kerestem egy olyat, amibe nem nagyon másztak bele. 300-ért akkor is megérte. :S Sajnálom, hogy Te nem találtál olyat. Esetleg ha van a közeledben msáhol, nézd meg ott.
Ivcsi, Gubo 23: Köszönjük. Zsófi a tusok királynéja :) Kb mindennap hord tust, az ő szemén van ugye a barna. Látszik, hogy ő nem húzza kis annyira a végét, én kicsit jobban ki szoktam, mert nekem kerekebb a szemem. Ha gondoljátok, majd egy videóban megmutatom az én technikámat. Zsófiét nem tudom sajnos :S De majd megkérdezem tőle. Amúgy én is sokat elidőzöm vele.

zsofi87 said...

Dalma, majd pénteken összevetjük a technikáinkat! :) Lehet, hogy akár egy új poszt is születik belőle a végén :D

Thündérke said...

Nekem a lila és a fekete van meg :) és a fekete a legszebb :) a lila kár, hogy nem lilább :(

iamzita said...

SZia! Én is a hétem vettem meg a barnát, mert azt hittem akciós - persze nem az volt 900 Ft - de nagyon megérte!
Durva, hogy én a feketével nagyon nem voltam emgelégedve, azzal nekem nehéz dolgozni, de olyan, mintha a barnának teljesen más állaga lenne.
Szeretnék tusvonal húzós videót! :))

Csipkelány said...

Thündérke: A lilát még élesben nem próbáltam, a kezemen tetszett a színe nagyon. Én amúgy sem szerettem volna nagyon élénk lilát, inkább mélyebb lilát.
Zsófi: Majd mutasd meg, az enyém már ott van egy videóban :D
iamzita: Nem tudom milyen a barna állaga, de én a feketével teljesen elégedett vagyok. Miért nehéz dolgoznod vele? Nekem inkább azt volt nehéz eleinte eltalálni, hogy tudom szépen eloszlatni a festéket az ecseten, hogy ne legyen se sok, se kevés. A videó most került fel, benne van a tusvonal meghúzása :) Remélem segít. Természetesen a külső vonal hosszúságát tetszőlegesen lehet változtatni a technika ugyanaz.

zsofi87 said...

Megnéztem a videót, tök jó! :) Amúgy Te videókból nézted, hogy kell, vagy magadtól tapasztaltad ki? Félelmetes, de én pontosan ugyanígy csinálom, középen kezdem, ugyanúgy fordítgatom az ecsetet stb. :D

iamzita said...

Nekem a feketének sokkal sűrűbb az állaga, a barnának pedig jó krémes :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...