Utolsó vacsora

Mivel az eddigi elhatározásaimat nem igazán tudtam betartani, ezért most aztán tényleg úgy döntöttem, hogy "rendesen" fogyókúrába fogok. Nekem az nem működik, hogy "kicsit odafigyelek", "ötször keveset egy nap" meg hasonlók. Egész egyszerűen akkor úgyis az lesz, hogy áh, egy kis ez, egy kis az még belefér, az nem sok, a tornával lemegy, aztán az eredmény meg a nagy semmi. Úgyhogy elhatároztam, hogy szénhidrátban szegény ételeket fogok elsősorban enni, ritkán pedig azért eszem jó fajta szénhidrátokat is. A kalória bevitelemet is szeretném korlátozni, mert emlékszem, egyszer elég jó eredményt tudtam elérni ezzel a módszerrel, tornával kiegészítve. Azt nem szeretem, ha kötve vagyok egy bizonyos étrendhez, mert úgysincs minden mindig otthon, ami kellene hozzá, aztán kezdődik a helynettesítgetés és az már nem ugyanaz. Nagyon remélem, hogy sikerül kitartanom és odafigyelnem, főleg mert jön a jó idő, a lenge ruhák és muszáj, mert nem férek bele egy-két nadrágomba, ami elég elszomorító :S Úgy tűnik én ilyen típus vagyok. Irigylem azokat, akik bármit ehetnek, szinte meg sem látszik rajtuk. Ha én nem figyelek oda, csak eszem, amit éppen megkívánok (és igen, a csokit és a sütit is meg szoktam, meg a tésztát, te jó ég, imádom a tésztát, nokedlit, hasonlókat), akkor az sajnos egyből meg is látszik rajtam. Tudom, hosszú távon az életmódváltás lenne jó, de én egész egyszerűen képtelen vagyok lemondani azokról a dolgokról egy életre, amiket imádok. Majd a mennyiséget és a minőséget igyekszem megszűrni, csak hát ha otthon épp sül a finom pizza nehéz neki ellenállni, akárki akármit is mond. Na a lényeg, hogy tegnap este még vacsiztam egy finom melegszendvicset, aminek a "receptjét" meg is osztom  veletek :)
Hozzávalók:
- kenyér/zsemle/kifli
- felvágott
- sajt
- tejföl
- lila hagyma (sima is jó)
- fűszerek (borsikafű, kakukkfű, oregano, ha van lehet bazsalikom is, pici só)
- vaj/margarin
Elkészítés:
A kiflit megkenjük vajjal, ráhelyezzük a felvágottat tetszőleges mennyiségben. Ezután rákarikázzuk a hagymát (én be szoktam borítani vele az egész felületet, de lehet kevesebbet is tenni), majd a sajtszeletekkel befedjük. A sajtra óvatosan tejfölt halmozunk (erősen ajánlott a bolti tejföl a házival szemben, mert az nagyon folyós és lecsorog) és elkenjük. A tejföl tetejére nagyon pici sót (éppen hogy) szórunk, majd ízlés szerint a fűszerekkel megszórjuk. Ezután sütőben kb. 180-200 fokon (vagy ilyen rácsos, grilles melegszendvics sütőben) addig sütjük, amíg szép barna lesz a széle (kb. 5-10 perc).

CONVERSATION

1 comments:

Thündérke said...

hajrááá :) én se tudok lemondani fincsi kajákról :) néha belefér :) Nyugodtan oszd meg hogy miket eszel vagy ilyesmi :) szívesen olvasnám:) .

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...